Dubtes “Cunitensis”

L’últim comunicat de l’Ajuntament de Cunit, en referència a les últimes notícies aparegudes als mitjans de comunicació sobre les possibles irregularitats en la gestió de l’Ajuntament, acabava convidant la ciutadania a aclarir els dubtes que tinguéssim al respecte.

Jo en tinc uns quants.

El primer, quan el comunicat senyala: L’ adjudicació (el 30 de juliol de 2007) es va fer en base a informes jurídics, que van dictaminar encarregar les feines directament a aquesta empresa. (La Auxiliar de Recaudación S.L.), em pregunto, alguna persona física, responsable tècnic i polític, haurà signat aquest informe jurídic, no? Pensem, doncs que algú ha firmat aquest informe, que es pren la responsabilitat de entendre aquest informe com una cosa no només legal, sinó que també creu que és la millor cosa per la gent de Cunit.

El segon, quan el comunicat senyala: L’equip de govern va demanar nous informes jurídics (en aquest cas externs),els quals informaven del possible error en la forma d’adjudicació dels treballs previs i que s’hauria d’haver procedit a l’adjudicació a través d’un concurs públic. Aquesta afirmació, deixa clar que el primer informe era un prejudici pel poble de Cunit. No només per ser il·legal sinó també perquè tots sabem com ens ha repercutit la pujada del IBI. Hi ha algun responsable que hagi dimitit? Algú que malgasta un milió d’euros, de tots els cunitencs, no té cap remordiment de consciència?

El tercer, i l’últim, quan el comunicat senyala: Volem demanar que no s’ atribueixin a l’actual equip de govern decisions preses en altres legislatures. Aquest camí porta més de dos anys de recorregut i en aquest temps el govern de Cunit ha estat format per persones, com l’alcaldessa Judith Alberich, que avui té responsabilitats que en el moment de l’adjudicació d’aquest contracte no en tenia. Això ja és de persones irresponsables. Dels nou regidors de l’actual equip, dos no hi eren durant mandats anteriors al 2007, i els altres 7 regidors, varen entrar com regidors a l’equip de govern des de 1999 i 2003, respectivament, precisant que l’actual alcaldessa, era regidora en el moment de votar a favor de l’informe defectuós. Voler inculpar-la de qualsevol responsabilitat que tenia com a regidora, i que té actualment com Alcaldessa, és un acte molt mesquí. Em poden argumentar per què no era responsable, com diuen en el comunicat?

Esperem que resoldran ben aviat aquest dubtes, mentrestant, voldria recordar un raonament que se’m va fer recentment: “No estem en un règim presidencialista, no es tria a persones sinó partits politics, Judith Alberich va ser escollida per unanimitat dins del PSC quan l’anterior alcaldessa va renunciar (de fet, l’alcaldessa sortint va apostar per l’Alcaldessa actual) i representa els valors del Partit dels Socialistes de Catalunya (els mateixos que representava l’anterior alcaldessa)” Carreño dixit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s