Cunit, el Penedès i la Mediterrània

Cunit, el Penedès i la Mediterrània

Aquests tres topònims formen part de la meva identitat. També són importants perquè són uns topònims que mesuren la meva relació local-global. Des de Cunit, el meu món local, pel Penedès el meu món mitjà, i la Mediterrània, el meu món global.

Tots tres topònims són plens de fascinació. Si s’hi fixen podran veure, que a part de Cunit, que conté un límit municipal, políticament definit, els altres dos topònims no deixen de ser regions culturals.

La diferenciació entre regió política, i la regió cultural, recau en que la primera té un reconeixement polític per part de les altres regions, i per això estan allunyades de les experiències que puguin tenir les persones, en el seu quotidià, respecte a les regions culturals, que sempre seran més properes a les persones i a les societats.

Aquesta és doncs unes de les raons, per les que prefereixo parlar de regions culturals i no pas politiques, també perquè les regions culturals perduren més en el temps, i donen molta més informació geogràfica. Les regions polítiques, ja siguin comunitats autònomes, províncies o estats, són de recent creació, les regions culturals, tenen molt més recorregut, molta més informació, se’n poden aprendre moltes més coses, poden ajudar a entendre millor d’on venim i cap on anem.

Aquest tres topònims, són doncs els tres filtres que utilitzo en el moment d’analitzar el que m’envolta, i també són els filtres que té la meva consciencia en el moment d’analitzar tots els inputs que em puguin fer cap.

Idealment crec que qualsevol dels projectes que es vulguin desenvolupar a Cunit, passen per prendre en consideració aquest “tríade”, aquest trident.

És per això que podreu veure com la majoria dels meus escrits i publicacions d’aquesta web tindran a veure amb aquestes regions geogràfiques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s