Per què la geografia?

Per què la geografia?

La geografia és una de les ciències més antigues de les que es coneixen, molt abans inclús de la filosofia.

La geografia moderna, tal i com s’entén avui dia, va sorgir a principis del segle XIV, amb els primers inicis del Renaixement, a la clàssica ciutat de Florència, a Itàlia.

Però quin és el fonament més essencial de les ciències geogràfiques?

L’essència recau en el nexe entre poder i territori. El poder, fonamental per a qualsevol sistema social, i el territori, espai on s’assenta la societat, i on es desenvolupen els àmbits de poder de cada societat.

Estudiar, analitzar la geografia és, en última instància, preguntar-se, no només el per que de les coses, sinó que també és el preguntar-se, a vegades, al mateix temps, el com d’aquest per que.

La geografia, permet, sempre que un s’ho proposi, anar a l’anàlisi de la base estructural dels problemes territorials. Aquest fet permet obtenir una visió no només de conjunt, sinó que també, permet anar a l’arrel, i poder deduir tot una sèrie de connexions que ens porten del particular al general, del local al global, i en sentit contrari també.

Aquest és doncs, un dels grans mèrits ontològics de la geografia i per això, utilitzem sempre aquesta òptica, aquest condicionant visual, per analitzar els problemes actuals, antics i futurs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s