L’Àrea Recreativa del Montmell

El Baix Penedès és un gran desconegut. Desconegut per la gents que ens visita i molt sovint, per la gent que ha vingut a viure a la comarca, que n’és molta els darrers anys.

Sempre hem defensat que el Baix Penedès té un potencial turístic, basat amb la qualitat més que en la quantitat, i que va més enllà de les nostres espectaculars platges. L’interior de la comarca és un gran paisatge amb uns actius i infraestructures turístiques destacables.

Un d’aquests actius és l’Àrea Recreativa del Montmell, un espai espectacular al bell mig del pulmó verd de la comarca. La gent potser desconeix que l’Àrea Recreativa pertany als 12 municipis que van formar part originàriament del Baix Penedès, que gestionen aquest espai amb un conveni amb el Consell Comarcal.

Una Àrea Recreativa que s’ha de gestionar des de moltes dimensions, amb respecte i consciència de ser un dels millors espais naturals del Baix Penedès. Respecte i gestió global del medi ambient, convivència amb els serveis que hi podem gaudir, des de l’acampada i la barbacoa, i la gestió del patrimoni cultural i patrimonial que hi trobem.

Els ajuntaments de la comarca ja fan un esforç amb les aportacions que fan al conveni comú amb el Consell Comarcal. Ara ens cal que la diputació s’impliqui més en la gestió d’aquest espai.

Actualment la dotació de la Diputació per gestionar aquest espai és de 15.000€ anuals, una quantitat que creiem s’hauria d’augmentar. Volem posar en valor aquesta aportació va ser fruit gràcies a les gestions de la malaurada diputada Imma Costa.

Però l’Àrea Recreativa necessita un impuls, i aquest impuls passa per la Diputació de Tarragona. Un impuls qualitatiu i quantitatiu. Elaborar un Pla director pel futur de la gestió d’aquesta Àrea Recreativa i també un augment de la seva aportació, proporcional a les necessitats de manteniment i inversió de l’espai.

Com a Diputat provincial, em reuniré amb els altres dos diputats comarcal per fer pinya i poder fer un salt qualitatiu respecte a l’Àrea Recreativa del Montmell. No podem fer recaure el pes de la gestió a l’Ajuntament del Montmell, ha de ser una aposta de la Diputació pel Baix Penedès interior, i treballarem amb aquest objectiu.

Deixa un comentari