El programa cultural del PSC de Cunit


Fa uns dies em va caure a les mans el programa electoral del PSC de Cunit, on es presenten les propostes d’aquesta formació de cara a les properes eleccions del 22 de maig i que hauríem de marcar el futur de Cunit, en el cas que guanyessin, juntament amb el PP, un altre cop les eleccions.
Em va sobtar, i molt, que les primeres dues propostes electorals en referència al patrimoni cultural del municipi. La primera era la de potenciar el patrimoni cultural de Cunit, cosa que no han fet en els últims 12 anys, i especialment en els últims 4 anys, hem de pensar que ara ho faran?
La segona encara és més esperpèntica; “demanar a la Generalitat que protegeixi les masies”, haig de confessar que em vaig pessigar dos cops el braç, perquè no m’ho acabava de creure. S’han passat dotze anys menystenint el patrimoni arquitectònic del municipi, i ara s’han il•luminat?, durant els darrers anys, he escrit alguns articles en referència a la tutela dels bens arquitectònic de Cunit, sobretot pel que fa als casos de les Masies de Vila-seca, i la de cal Pla, i no hi ha hagut cap comentari al respecte.
Des de l’ajuntament, s’ha fet cas omís, a les advertències que feien els ciutadans de Cunit, primer, pel fet de menystenir, una de les masies més importants de tot el Penedès, la de cal Pla, que va patir un incendi, i una degradació arquitectònica, i en quatre anys l’ajuntament ha estat incapaç, de localitzar el propietari, i de obligar-lo a fer complir la llei, de mantenir un edifici, declarat, pel mateix ajuntament com a BCIL, Bé Cultural d’Interès Local.

És a dir, que l’ajuntament fa un POUM, on cataloga els bens arquitectònics del municipi, però no hi vincula cap obligació per part del propietari. Subsidiàriament, si un edifici és declara’t BCIL, queda vinculat a les lleis de conservació del patrimoni per part de la Generalitat. A l’ajuntament una de dos, o no ho sabien, o no són competents en aquest tema, no se que és més greu.

La masia Vila-seca, un dels edificis més antic del terme municipal, ha patit la poca seriositat funcional que impera en l’actual equip de govern a l’ajuntament. Es van començar a construir abusivament una ampliació de l’edifici, en una de les façanes d’aquesta masia, i l’ajuntament, no va fer res, fins que CiU, va demanar que es respectés la consideració de BCIL, que també posseeix aquest edifici, i que es paralitzessin i es desmuntessin les obres que si estaven fent.

El que queda clar, es que després de 12 anys de govern, i en especial, els darrers 4 anys, el patrimoni cultural i arquitectònic de Cunit, està en perill, doncs la manca de sensibilitat en aquest aspecte per part del PSC-PP, ha quedat palesa, i els ciutadans que ho vulguin ho poden anar a veure, no ho dic jo, per dir.

Des de CiU, proposem una tutela i una salvaguarda del patrimoni arquitectònic i cultural de Cunit, intentant potenciar des de l’oferta turística i educativa, un patrimoni amb historia, del que tots els cunitencs n’haurien d’estar orgullosos, cosa que ara no succeeix.

No deixa de ser surrealista, que un partit com el PSC de Cunit, pretengui “embaucar” a la gent de Cunit amb les seves propostes, que durant 12 anys han demostrat que no volen o no saben complir.

2 comentaris

  1. Debatir las promesas electorales de un partido político governante, desde la vertiente de la oposición, en un medio como la red social, puede resultar incomprensible para muchos ciudadanos votantes de Cunit, ya que existen medios más presenciales o personales en el complejo funcionamiento de una entidad local para exponer estas y otras críticas. No critico con esto el papel fundamental de un partido de oposición, sean cuales sean las siglas, pero al final de todo, para los ciudadanos de Cunit que entendemos más de personas que de siglas, nos queda la sensación que govierne quien govierne, no cumplirá las promesas electoralistas, ni luchará por el verdadero espíritu Cunitenc, ni explotará otros medios e iniciativas de ingresos económicos, ni reforzará los recortes presupuestarios para no incrementar el déficit Local, ni impulsará el sector servicios para incrementar los ingresos por turismo, ni mantendrá o rebajará los impuestos para aliviar la ya de por sí sufrida econimía familiar… y sobretodo, no estiraran más la mano que el brazo para llenarse los bolsillos mientras se llenan la boca hablando de lo mucho que hacen por nuestro pueblo. Espero y deseo que en un corto plazo, los ciudadanos de Cunit aplaudamos más los hechos que las palabras. Porque como todos ya sabemos, las palabras se las lleva el viento, y el viento sopla en todas direcciones…

  2. Apreciada Neus,seguramente, y conociendo la politica de los últimos 12 años de Cunit, te tengo que dar toda la razón.Si realmente se produce un cambio en el gobierno municipal de Cunit, que es lo que la mayoria de la población espera, se podrá ver otra manera de hacer politica, y si al cabo de 4 años, se cumplen sus aspectativas, le deberé dar toda la razón.Formo parte de un equipo que tiene muchas ganas de demostrar la esencia de su critica.Creo que las redes sociales pueden realizar una tarea muy constructiva de cara a la comunicación social.gracias a ella puedo comunicarme con usted y aprender de su critica, siempre constructiva.reciba un cordial saludo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s