Primer aniversari de la Delegació del Govern al Penedès

Aquesta setmana estem d’aniversari al Penedès. La Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya al Penedès compleix el seu primer any de vida. Un aniversari amb un gust agredolç i explicarem perquè.

L’altre dia fullejant l’actualitat de twitter, em va aparèixer el compte de twitter oficial de la Delegació de la Generalitat a la Catalunya Central on celebrava el primer aniversari del nomenament del Delegat de la Catalunya Central d’aquesta legislatura, a la Catalunya Central ja fa temps que tenen Delegat i delegacions.

Al Penedès en canvi, celebrem que tenim Delegat però no podem celebrar que tenim Delegacions (els serveis territorials de les conselleries de la Generalitat), com succeeix a la resta del país amb les Delegacions de la Generalitat de Catalunya. Al Penedès per no tenir no tenim cap compte oficial de twitter ni a la resta de xarxes socials.

No deixa de ser sorprenent la manca de compromís del govern de la Generalitat amb el nostre territori, més concretament del departament de VicePresidencia  per un motiu doble. El primer és que les Delegacions del Govern de la Generalitat depenen del seu Departament, i ja va costar que volguessin nomenar un Delegat al Penedès, però al final es va aconseguir, però no volíem un Delegat, volíem un Delegat i unes Delegacions. L’altre motiu és precisament aquest, del departament de VicePresidencia també depenen els pressupostos de la Generalitat, i la disponibilitat de dotar pressupostàriament les Delegacions al nostre territori.

Som conscients que els pressupostos de la Generalitat estan prorrogats des del 2017, però creiem que hi ha marge de maniobra per poder dotar les Delegacions de personal i de pressupost per desenvolupar les seves funcions al territori del Penedès, la gestió de la Generalitat de Catalunya aquest dos anys amb pressupostos prorrogats ho demostra amb fets. Aquesta no pot ser una excusa perquè els penedesencs i penedesenques no tinguem el que ens mereixem i el que hauríem de tenir per dret, com la resta de catalans i catalanes, ni més, però tampoc menys.

El Penedès ha lluitat els darrers anys per una goveranança pròpia, sabem que la llei de Vegueries esta al calaix de la història, però el Delegat i les Delegacions si que es poden desenvolupar, impulsar i implementar. Demanen que el Govern de la Generalitat, i en especial el Vicepresident i el seu departament, conjuntament amb els representants penedesencs al  Parlament que es comprometin a tirar endavant el que ens mereixem els penedesencs i penedesenques,  unes Delegacions operatives i que donin resposta a les necessitats del territori i la seva gent.

Les dinàmiques territorials que envolten el Penedès, la pressió de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, les dinàmiques del Corredor Mediterrani i les relacions amb la Catalunya Sud, fan més que necessàries les delegacions al Penedès.

 

@jaumecasanas

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s