Les vacunes i la dignitat baixpenedesenca

La comarca del Baix Penedès fa 15 anys que no se’n ensurt. Desprès de liderar, i ho continuem fent, les llistes d’atur a Catalunya, durant els darrer 15 anys, els successius governs de la Generalitat de Catalunya continuen donant-nos l’esquena.

Per acabar-ho d’adobar, les dades de les vacunacions són també significatives. Som la comarca amb menys vacunacions percentuals, per què? Què li passa al Baix Penedès? Quin problema té el govern del país amb nosaltres?

No existim, no ens volen per rés, bé només per xuclar-nos les energies i treure fruit de la nostra bona localització geogràfica.

Som la comarca que més creix demogràficament, un dinamisme que hauria de comportar externalitats positives que no arriben. Creixem en població, però aquesta població només ve a dormir, treballen fora, no som capaços de produir riquesa aquí al territori.

Però cal que ens rebel·lem davant d’aquesta situació que no pot continuar. La culpa és del Govern, de Barcelona, si.  Però també hem de ser autocrítics, quan no tenim la capacitat, al Baix Penedès, de teixir complicitats i cercles de confiança que ens facin actuar tots amb la mateixa força i la mateixa estratègia.

El problema també el tenim aquí. Partits polítics que prefereixen defensar el partit i no la comarca, això també fa mal. És una actitud legitima, totalment, però hipòcrita amb el territori i la seva gent. Aquesta conducta no és única d’una sola formació, crec que aquest quinze anys i actualment també, encara demostra que tots els partits han tingut la possibilitat de posar per endavant la comarca al partit, però cap ho ha fet, assumim-ho, no ens fem trampes.

Cal que comencem a treballar d’una vegada pensant només en el territori, militar pel Baix Penedès per damunt de tot. I això ha d’anar acompanyat dels partits polítics, però també de la societat civil que empenyi en la mateixa direcció.

Si no ho fem nosaltres, ningú ho farà pel Baix Penedès, el Baix Penedès som tots nosaltres, fem-ho.

Què més ha de passar?

@jaumecasanas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s