El Next Baix Penedès, la comarca del futur

Sembla que amb l’arribada dels fons NEXT GENERATION de la Unió Europea les coses es mouen. El futur del Baix Penedès ha d’estar dibuixat per diferents línies, i no caure en els errors de sempre del monocultiu. Hem de saber diversificar l’activitat econòmica de la comarca per enfortir la seva realitat socioeconòmica.

Arriben notícies que poden ser molt bones per la comarca, la principal però no l’única, és la possibilitat d’ampliar les instal·lacions d’IDIADA a la comarca gràcies a aquest fons. Des del Consell Comarcal del Baix Penedès portem més de 4 anys treballant en aquesta línia, la possibilitat de dotar a la nostra comarca d’una industria tecnològica i competitiva com la del cotxe del futur.

Però no és una aposta de industrialització. Ha de ser una aposta també de coneixement i de formació, la Formació Professional Dual i la Universitat hi ha de ser present, volem industria però també volem coneixement. No podem renunciar al KNOW-HOW que produeixen aquest sector i el seu retorn més immediat i proper cap a la comarca. L’ampliació d’IDIADA passa per ser conscients de la seva oportunitat estratègica, però també per dibuixar un futur prometedor pels joves baixpenedesencs i baixpenedesenques.

La Diputació de Tarragona hauria de donar suport a aquesta aposta del territori, com ho fa en d’altres projectes de la demarcació, l’esperem.

En aquest context no podem renunciar tampoc al futur del Corredor Mediterrani que ens travessa pel bell mig. L’aposta per la logística ha de ser per una logística de futur, una LOGISTICA SOSTENIBLE, la logística del tren. L’estació intermodal de L’Arboç ha de ser també una aposta comarcal. Si finalment aconseguim que als terrenys del Logis s’hi pugui fer l’ampliació d’IDIADA, hem d’encabir-hi  la construcció d’aquesta estació intermodal.

Una estació intermodal que donaria servei al futur PDU de Sant Marçal i al conjunt de polígons industrials del territori, estudiant fins i tot la construcció d’un ramal ferroviari al polígon de L’Arboçar de la Bisbal del Penedès, el vertader pol logístic comarcal que ja existeix.

A nivell industrial cal apostar per projectes de reindustralització de pols existents que han quedat tocats per la recent crisi, la Saint Gobain i la Bosch, són dos nuclis que hem de ser capaços de reindustrialitzar per no perdre potencial industrial a la comarca.

Sembla que el futur PDU de Sant Marçal va en aquesta línia reindustrialitzadora, que permet donar una segona oportunitat a mols treballadors i treballadores que s’han quedat al carrer. Hem de ser capaços, entre tots de trobar-hi una sortida i ser valents a l’hora de plantejar aquests projectes de futur.

I tampoc podem ignorar a un sector primari ben relligat amb un turisme slow i de qualitat, on el paisatge és un element imprescindible pel relat i per l’experiència. És estratègic no renunciar a aquest aspecte, i des del Consell Comarcal hi continuem apostant, més que mai.

Hem de ser conscients d’aquest reptes, ser valents, conformar majories partidàries del desenvolupament comarcal, deixant de banda interessos partidistes que l’únic que fan es condemnar a la comarca a ser el que és ara, una comarca amb molt potencial però que és incapaç de desenvolupa’l.

El Next Baix Penedès depèn de tots nosaltres. Treballem plegats per aconseguir-lo.

@jaumecasanas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s