Junts a Europa

big_cooperation_20130620Desprès de saber quina serà la pregunta i quan es celebrarà la consulta sobre el futur status polític que ha de regir el país, es plantegen uns quants reptes a curt termini.

 

Segurament el primer i principal d’aquest reptes siguin les eleccions europees. Aquesta fita pot condicionar i pot ser molt decisiva de cara el futur del país.

 

El missatge més clar, i alhora més potent, desprès de l’acord per realitzar la consulta és la unitat. La unitat d’un conjunt de partits polítics que, més enllà de les seves diferencies i matisos polítics, tenen clar un objectiu, que el poble de Catalunya pugui decidir lliurement el seu futur.

 

En tot aquest procés d’autodeterminació del poble català, hi un subjecte clar que serà determinant. Aquest subjecte és diu Europa, i més concretament el sistema polític de la Unió Europea.

 

Les properes eleccions europees tindran una multiplicitat de lectures a nivell polític, però seria un actiu polític molt important i consistent que la veu unitària que ha decidit quin és el camí del futur de Catalunya poguessin anar conjuntament a les properes eleccions europees.

 

Volem recordar que els proper cinc anys seran claus pel futur de Catalunya, i que moltes de les decisions, que ajudaran a que el procés d’autodeterminació arribi a bon port, passaran, stricto sensu, pel parlament europeu i per la Comissió Europea.

 

Creiem que anar junts per Europa no implica renunciar als principis ideològics ni polítics de cada partit, és més, la diversitat política podria ajudar, encara més, al procés català.

 

Posem en valor el compromís i la capacitat de pacte de totes les forces que han fet possible el gran pacte per a la consulta, però creiem que la possibilitat d’anar conjuntament a Europa, enfortiria, el mecanisme, i acceleraria, els tempos, per tal d’aconseguir el que tots defensen, la llibertat del poble de Catalunya.

 

El futur de Catalunya passa, i està, a Europa, no ho ignorem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s