Rodalies Tarragona i el Penedès

500px-Rodalies_Tarragona_PTVC.svgEl passat dimarts podíem llegir en alguns diaris la notícia que la Generalitat es planteja posar en marxa el servei de Rodalies al Camp de Tarragona. Més concretament es tracta de la posada en marxa d’un servei de Rodalies entre les ciutats de Reus i Cambril fins a Sant Vicenç de Calders passant, entre d’altres, per les ciutats de Tarragona, Vila-seca, Salou,Torredembarra i Altafulla.

 

El primer que s’ha de dir és que és una molt bona notícia i que cal felicitar a la Conselleria de Territori, i més concretament, a la Secretaria de Mobilitat. Per fi hem pogut passar de la virtualitat i la cartografia d’un projecte que va presentar el Tripartit, el paper ho aguanta tot, a un projecte tangible, i que a partir de febrer es posarà en marxa.

 

Però també hem de ser clars i crítics, la crítica constructiva sempre és bona, i exposar els aspectes que es podrien millorar, sempre pensant en la millora de qualitat de vida i dels serveis dels nostres conciutadans, en aquest cas els del Baix Penedès, amb l’esperança que en un curt període de temps puguem aconseguir alguna de les nostres reivindicacions.

 

Per a la gent del Baix Penedès, tant pel que fa a la zona marítima com a la zona d’interior, hagués estat una molt bona noticia que el servei del Rodalies de Tarragona no s’aturés al Vendrell, i més concretament a l’estació de Sant Vicenç de Calders, sinó que el servei es perllongués fins a Vilanova i la Geltrú, per la línia de la costa, i fins a Vilafranca del Penedès, per la línia de l’interior. Una hipòtesi que ja havia sorgit en alguna de les filtracions a la premsa però que al final no s’ha plantejat.

 

Que el Rodalies de Tarragona arribi fins a Sant Vicenç de Calders no és cap novetat pels conciutadans del Baix Penedès, a dia d’avui per anar a Tarragona ja hem de fer el transbordament a Sant Vicenç de Calders amb els regionals actuals, l’única novetat, serà, suposo, l’augment de freqüències.

 

El fet d’allargar el Rodalies Tarragona fins a Vilafranca del Penedès i fins a Vilanova i la Geltrú, enllaçant en aquestes estacions amb el servei de Rodalies Barcelona, permetria augmentar la freqüència de pas dels trens direcció Barcelona als municipis baix penedesencs,  cada mitja hora per l’interior, i cada quart d’hora a la costa, i potser el que seria més atractiu per anar a Tarragona, poder agafar el tren als municipis baix penedesencs sense haver de fer transbordament, que sempre ha estat la demanda social més reivindicada.

 

Un cop més sembla que el Penedès, i més concretament, el Baix Penedès, continua i continuarà essent una perifèria, una comarca-banllieu, que dirien els francesos. Esperem que des de la Secretaria de Mobilitat de la Generalitat puguin modificar el seu projecte de Rodalies Tarragona en aquets sentit, i que s’acabi el greuge dels conciutadans i municipis baix penedesencs a l’hora de gaudir dels serveis que altres territoris i altres ciutadans gaudeixen.

 

Veiem el got mig ple, però creiem que es podria omplir del tot sense trencar-se.

2 comentaris

    1. gràcies per les consideracions. el tema de Vilafranca del Penedès i el Baix Penedès depèn de com ho vulguis veure. en breu s’ha de fer un Pla Territorial del Penedès, que inclou el Baix, i Alt Penedès , el Garraf i l’Anoia. en teoria s’han de preveure i parlar de moltes coses entre d’elles l’encaix i la cohesió d’aquestes comarques. en breu veurem quin és el projecte i en podrem parlar amb substància, ara seria parlar per parlar….

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s