Vegueria Penedès, ja la tenim aquí

img_15682

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquesta setmana l’acabem amb una bona i gran notícia. La majoria del Parlament de Catalunya, més concretament els grups parlamentaris de JXSi, PSC, CSQP i CUP han presentat al registre del mateix Parlament, una proposta per debatre la modificació de la Llei de Vegueries i la seva modificació per tal de que existeixi la del Penedès.

És una gran noticia pel territori i la seva gent. De moment la Llei de Vegueries està parada, però la modificació servirà per a què en el moment de desplegar la llei, ja tinguem a punt la Vegueria del Penedès, reclamació històrica del territori. Aquesta modificació no comportarà cap despesa financera doncs del que es tracta és de modificar el text que ja es va aprovar al 2010, i afegir la modificació, cost 0€.

El més important és que el territori aconsegueix ser escoltat, i s’aconsegueix el que tant s’anhelava, però tant important és també la unitat de la majoria de partits al Parlament, excepció feta dels partits del PP i de C’s. La imatge de consens i unitat que es mostra tant des del territori com des del propi Parlament és una molt bona notícia, i facilitarà els tempos d’implementació de la nova Vegueria.

La lluita per una Vegueria Penedès dura més de 10 anys. Gent anònima del territori que es va organitzar i molt pedagògicament va traslladar a ajuntaments, consells comarcal i entitats la necessitat de lluitar per una organització pròpia al territori que ens permeti gestionar el nostre futur de la millor de les maneres, a ells també hi va el reconeixement. Al igual que tota la gent que ha defensat el Penedès, sobretot des del naixement del comarcalisme a principis del segle XX, i també als primers anys de la recuperació de la democràcia a finals del segle passat; parlo des d’en Pau Vila fins a l’Albert Virella, sense la seva feina pedagògica i científica ens faltarien arguments per defensar el que creiem és de justícia, i que s’ha fet justícia amb els penedesencs i penedesenques.

La modificació de la llei de Vegueries era el primer pas, ara cal defensar el que tenen els altres Àmbits Territorials del país; un Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya i la descentralització dels departaments de la Generalitat, una tasca necessària i obligada per fer arribar a la gent del Penedès els serveis del país. La justícia territorial cerca la igualtat entre territoris, i en aquest cas al Penedès encara queda feina a fer.

Estarem atents a aquest desplegament, però de moment celebrem aquesta fita històrica, tindrem Vegueria Penedès, ens hem guanyat el futur! Som-hi!

 

@jaumecasanas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s