Rodalies del Camp de Tarragona i el Penedès

mapa-rodalies-tgnAhir sortia la notícia al Diari de Tarragona de les estadístiques dels usuaris de les dues línies de Rodalies del Camp de Tarragona, (30 usuaris per servei).

Concretament es tracta de la RT1 (Reus-Tarragona) i la RT2 (L´Hospitalet de l’Infant-L’Arboç). Per endavant vagi, que creiem que ha estat una bona aposta de la Generalitat de Catalunya per la mobilitat pública al territori, però creiem que per millorar les estadístiques d’usuaris caldria fer algunes modificacions, i es proposen les següents accions.

No deixa de ser sorprenent, que de les dues línies de tren, sigui la RT2 la que tingui més usuaris, veient que la RT1 uneix els dos grans nuclis urbans del territori (Reus i Tarragona, sense menystenir la ciutat de Vila-Seca). Aquest fet ens ajudar a argumentar, que més que la mobilitat entre aquest dos nuclis urbans del Camp de Tarragona, són els municipis del voltant de la demarcació, per on transcorre la RT2, la que té una millor utilització per part dels usuaris potencials.

Des de la posada en marxa del servei, des del Baix Penedès ja vàrem posar l’atenció sobre el fet que a les zones més poblades del territori, Calafell i Cunit, no hi arribés el servei, però celebràvem que si que ho fes al Vendrell i l’Arboç.

Proposàvem, des del territori, que les dues línies del servei de Rodalia del Camp de Tarragona, es poguessin allargar fins a Vilanova i la Geltrú, i fins a Vilafranca, on milloraria el nombre potencial d’usuaris, al voltant dels 200.000 habitants. Contant els Monjos i Vilafranca del Penedès i rodalies, pel que fa a la línia RT2, i en referència a la proposta d’allargar la RT1 cap a Vilanova i la Geltrú, suposaria donar un servei als usuaris dels municipis de Calafell, Cunit, Cubelles i Vilanova i la Geltrú.

Des del territori del Penedès continuem creient en aquest projecte i la seva pertinença. Per un cantó, perquè des del Penedès volem tenir facilitats vers una mobilitat publica i de qualitat vers Tarragona i la resta del Camp, però també perquè l’actual mobilitat privada, amb el col·lapse de la N-340, no fa competitiu el transport per carretera.

Per un altre cantó, allargar el servei de Rodalia del Camp de Tarragona permetria millorar la freqüència de la zona del Penedès, i més concretament, el Baix Penedès, cap a Barcelona, amb els transbords necessaris a Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, doncs amb un efecte d’overlapping, permetrien tenir una freqüència major cap a Barcelona, ara al Baix Penedès tenim unes freqüències de 30 minuts per la costa i d’una hora per l’interior, i el territori ja fa temps que demana aquesta millora.

Esperem que el Departament de Territori i Sostenibilitat i la Delegació del Govern al Camp de Tarragona, puguin assolir les demandes del Baix Penedès en referencia a les millores i ampliacions del servei de Rodalia del Camp de Tarragona, perquè milloraria la competitivitat del territori, la qualitat del serveis dels seus habitants, i que també cal posar e valor, que seria bo per Tarragona i tot el Camp doncs les sinergies amb el Penedès serien més i millors, i tots en sortirem guanyant.

@jaumecasanas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s