El Penedès, un cop més, a la cua dels Pressupostos de la Generalitat

Un any més, i la mateixa història, la Vegueria del Penedès a la cua de les inversions dels Pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

Canvia el Govern, canvia el President de la Generalitat, canvia el Conseller d’Economia i canvia el Delegat del Govern al territori, però el que no canvia, mai, és el greuge cap al nostre territori, els nostres municipis i la nostra gent.

No volem marejar amb dades, només uns petits càlculs indiscutibles; La Vegueria del Penedès rep 86,5 milions d’euros, la xifra més baixa per habitant si ho comparem amb la resta de Vegueries del país. 174€ per penedesenc i penedesenca, un 25% menys que la resta del país, on la mitjana per càpita és de 233€ per persona. El Penedès rep el 4.82% de les inversions i representem el 6.4% del total de la població del país.

Un altre aspecte a tenir en compte és el creixement demogràfic que pateix la Vegueria del Penedès, que agreuja, encara més, la fragilitat dels pressupostos de la Generalitat al Penedès. Som la Vegueria que més creix demogràficament, la que més necessita d’una adaptació dels serveis públics de la Generalitat al territori.

El Garraf i el Baix Penedès, el Penedès Marítim, el territori que més creix del conjunt de la vegueria, són les dues comarques que menys pressupostos reben. Una miopia molt preocupant.

I els ciutadans d’aquesta franja marítima i del conjunt de la vegueria es preguntaran, tindrem més Mossos? tindrem més Bombers?, tindrem una mobilitat digna, segura i gratuïta (prou peatge C32)?, tindrem més freqüències de trens a Rodalies? Tindrem més Bus Express? tindrem noves escoles i instituts?, tindrem més Caps i un Hospital nou?

Els pressupost de la Generalitat de Catalunya ens respon a aquestes preguntes amb un NO.

No són uns pressupostos que responguin a les nostres necessitats reals del present i del futur.

Des dels municipis, des del territori haurem de continuar treballant per aconseguir posar la Vegueria del Penedès a l’agenda del Govern.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s