La C32 un repte de territori

El Pacte del Penedès Marítim, la unió d’Ajuntaments, Consells Comarcals, Empresaris, Sindicats, Universitat, Consorci Sanitari i Societat Civil, ha aconseguit posar la problemàtica de la C32 a l’agenda del país.

Des de la desaparició dels peatges a Catalunya, el greuge que patim al Garraf i al Beix Penedès és injustificable.

El territori perd en competitivitat, les empreses no només no venen a instal·lar-se al territori, algunes d’instal·lades pensen en marxar pel cost que suposa l’autopista. Però no només és una qüestió de competitivitat, que ja valdria la pena una reacció del govern al respecte.

Parlem també de qualitat de vida, parlem de seguretat i contaminació, la C31 no és una carretera segura ni ràpida, ens fa perdre molt de temps del nostre dia a dia, amb cues i un elevat grau de trànsit. També amb accidents degut al seu al nombre de trànsit i en ser una carretera de la xarxa bàsica de la Generalitat amb més de 25000 cotxes cada dia. També no podem obviar que passen pel bell mig dels nostres municipis, i la contaminació ambiental i acústica és més que destacable.

Parlem, en resum, d’un repte col·lectiu com a territori. Facilitar el transit recurrent per la C32 ens faria fer un salt quantitatiu i qualitatiu com a territori.

S’equivoca, i molt, qui identifica aquesta lluita per la C32 com un moviment electoralista. El Pacte del Penedès Marítim està conformat transversalment per diferents alcaldes de diferents partits, sindicats, empresaris, societat civil, som la unió d’un territori per lluitar per una causa justa i legitima.

El que no es pot obviar, i amb aquesta causa encara menys, és que tots i totes hem de fer pinya, des del mon local a tots els diputats i diputades, ens devem al territori. La unanimitat amb la que es va aprovar la moció al Parlament per obligar al Govern de la Generalitat a presentar una proposta de bonificacions gratuïtes al transit recurrent, és una molt bona noticia.

Ara toca al Govern, al Departament de Territori moure fitxa. Essent conscient que el territori va a totes, que el Parlament ha votat per unanimitat la proposta de la bonificació de la C32, i de que es tracta d’un Govern, que no només està en minoria, sinó que és un Govern minoritari, raó de més per agafar el guant de la proposta del Parlament.

Donem un vot de confiança al Govern, ajornem la Marxa Lenta, i esperem una proposta, aquest cop no ens poden donar l’esquena, han de fer una proposta, per justícia social i justícia territorial, i sobretot, per responsabilitat política.  

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s