El millor regal dels Reis Mags de Cunit

El passat dijous dia 5 de gener, varem donar la benvinguda al nostre municipi a la comitiva reial. Els Reis Mags estaven preparats, com cada any, a repartir regals a grans i petits, i un sac ple de somnis per tots els cunitencs.

Com cada any, des de la regidoria de Cultura i Patrimoni, varen cercar de realitzar la millor de les gestions per tal de que els Reis Mags es trobessin com a casa, que sentissin més que mai la escalfor d’un poble ple d’il•lusions i amb ganes, moltes ganes, de sortir del pou en el que es troba.

Com totes les coses que es realitzen des de la regidoria de Cultura i Patrimoni, varem voler oferir una cavalcada de qualitat, dedicada als cunitencs, als més petits però també als més grans.

La situació venia condicionada per la realitat financera que ens en trobat en el nostre estimat ajuntament. Una situació delicada, fràgil, a punt de esdevenir insuportable, però que gràcies a la nova gestió municipal, s’intenta corregir, i sempre que es pot, des de la humilitat i la modèstia, millorar tot el que sigui possible, sempre pensant en el bé del poble.

Els deutes que té aquest consistori són el que són, i tothom els coneix, el “regal enverinat” que ens va deixar l’antic equip de govern era d’uns 39 milions d’euros, però de deutes pendents.

Hi ha pagaments pendents de les cavalcades de reis del 2010 i també del 2011, corríem el perill de no poder realitzar la cavalcada de reis del 2012, però gràcies a un seguit de circumstàncies varem poder fer una cavalcada a l’alçada que ens mereixem com a poble.

Respecte a la cavalcada dels altres anys on l’ajuntament havia de fer front a unes despeses de més de 8.000€, aquest any em reduït les despeses de la cavalcada a poc més de 3.000€, el que representa un estalvi, per a tots els cunitencs, de més del 60%. Un petit exemple, abans els vestits dels reis costaven 2.500€, de lloguer per una nit, enguany els hem comprat, per tal de fer-los servir al llarg de com a mínim quatre anys, per un total de 1.100€.

Aquest estalvi no va tenir una projecció negativa en la qualitat de les carrosses en particular ni en el conjunt de la cavalcada en general, simplement hem estat rigorosos, pràctics i hem gestionat més eficientment els recursos dels que disposem, la qualitat no és sinònim de despesa, sinó de fer la feina ben feta.

Però aquest no ha esta el millor regal que ens han fet el reis, el fet d’estalviar diners. Sinó que el millor regal que ens han fet els reis ha estat la col•laboració, la implicació i la vocació, que molts cunitencs han demostrat de manera altruística envers el seu poble i aquest ajuntament, gràcies a ells, tot ha estat possible.

Un cop més des d’ací agrair a aquest cunitencs en particular i a tots els conciutadans en general per l’èxit aconseguit enguany en la cavalcada de Reis, esperant ja la pròxima visita de SSMM els Reis d’Orient.

Un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s