Cunit, nous models de gestió

Passa el temps i ja comencem a poder fer petits balanços i consideracions del nou model de gestió que ha posat en marxa aquest nou equip de govern.

Petits balanços, doncs els problemes que presentava aquest ajuntament després de dotze anys de desgavell i “menefreghismo” del pacte PSC-PP, són estructurals, i costen una mica més de temps reconduir-los, hi estem treballant, encara queda molta feina a fer.

Posarem el cas d’exemple de l’Escola Municipal de Música, que gràcies a la gestió de l’actual equip de govern s’ha pogut salvar, i reconduir, proposant un model autosuficient i sostenible.

Quan varem entrar en aquest Ajuntament, l’Escola Municipal de Musica estava gestionada en concessió a la Fundació Conservatori del Liceu, per un valor aproximat de 200.000€ l’any. A tot això cal afegir uns dos anys de impagaments al Liceu, doncs la gestió PSC-PP era incapaç de saldar els deutes que el seu model de municipi produïa, això si, els deutes s’anaven acumulant i tocarà als futurs cunitencs, eixugar el deute produït per aquesta mala gestió.

Quan hi ha una concessió administrativa d’un servei municipal, cal que des del propi ajuntament es realitzi un seguiment del mateix per part d’una comissió de seguiment formada per tècnics i responsables municipals. A Cunit, abans de la nostra arribada al poder, no feia falta, anàvem sobrats, o sobradíssim, però així ens ho han deixat tot.

Nosaltres varem rescatar aquesta concessió i varem prendre el curs 2011-2012 per tal de buscar una solució per trobar un model sostenible per aquest servei municipal.

Aquest any, pel curs 2012-2013 estrenem un nou model de gestió de l’Escola Municipal de Musica que no costa diners als contribuents i ciutadans de Cunit.

L’Escola de Musica ha sortit a concessió publica, s’ha fet un concurs com marca la normativa, hem respectat les lleis, i s’ha donat en concessió al guanyador del concurs.

El guanyador del concurs, paga un lloguer a l’Ajuntament de Cunit, per utilitzar les instal·lacions municipals on es localitza l’Escola de Musica, i a canvi, té la capacitat i la responsabilitat de la gestió econòmica de l’Escola de Musica, les matricules i les quotes dels alumnes van directament a l’empresa que gestiona aquest servei, estalviant molt diners als contribuents de Cunit.

En un any i mig, s’ha passat d’un model que costava 200.000€ l’any, insostenible i contraproduent, a un model que costa 0€ l’any, i així hem ajudat des d’aquesta infraestructura a reduir el dèficit estructural d’aquest ajuntament.

Qui vulgui ser constructiu, positiu i estimi el seu poble, independentment dels seus colors politics, podrà entreveure la bona voluntat d’aquest equip de govern, i podrà valorar la feina feta pels seus membres. El que l’antic equip de govern va ser incapaç de fer en 4 anys, aquest equip de govern ho ha fet en menys de 2 anys, i després ens diuen que no treballem.

Fa gràcia, quan el senyor Gràcia, regidor del PSC, afirma en les seves intervencions que “gestionar no costa diners”….perdoni però la seva mala gestió ens ha costat a tots els cunitencs més de 42 milions d’euros.

Nosaltres continuarem treballant , com hem fet des del primer dia, per salvar Cunit, perquè la gent sàpiga la veritat i perquè els errors no es tornin a repetir.

Ens en sortirem, sense cap dubte.

 

 

www.jaumecasanas.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s