La Vegueria Penedès, ara si que toca!

pvp_parlament  Ahir el directori de la Plataforma per una Vegueria Penedès, acompanyat per tot un conjunt de càrrecs electes i responsables polítics dels diferents territoris de l’Àmbit Penedès, i també de diferents partits polítics es van reunir ahir al Parlament de Catalunya per sol·licitar la immediata constitució de la Vegueria Penedès.

No deixa de ser una casualitat que fa pocs dies es va presentar a les quatre capitals comarcals un llibre amb un títol agosarat, El Penedès era possible; amb el que els membres de la plataforma celebraven 10 anys de lluita al i pel territori, i també 10 anys de desenganys amb la classe política del territori i del país.

Han passat deu anys des de que els primers que van començar a parlar de Vegueria Penedès, van emprendre un camí que es podria acabar ben aviat. Era l’època del tripartit, del govern progressista i catalanista, que va donar l’esquena a un territori, el Penedès. Durant al tripartit, va ser CiU qui va donar suport als membres de la Vegueria Penedès, perquè s’entenia que fent així es malgastava el govern tripartit, però amb el retorn de CiU al govern tot va quedar congelat, i d’alguna manera es va trair al territori, la doble traïció al Penedès, tant per uns com pels altres, fins al dia d’avui.

Sembla que ahir es va moure alguna cosa, tots els partits que estan a favor del dret a decidir, van agafar el compromís de que abans de les eleccions del 27S, unes eleccions crucials pel país en el seu conjunt, es modificarà la llei per tal de constituir, d’una vegada per totes, la Vegueria del Penedès, tal com sol·licitava i sol·licita el territori.

Som una comunitat que vol aconseguir la emancipació nacional i no som capaços de sentir la veu del propi territori? Ens queixem que Madrid no ens escolta, que ens ignora, i amb el Penedès fem el mateix? Crec que si realment volem ser un nou estat, el primer pas, abans que la pròpia emancipació caldria donar suport a la reivindicació penedesenca. Seria un bon exemple, primer demostrar que volem un país nou, amb una administració nova, i fent així reforçaríem un procés des de dins.

Esperem doncs que en els proper mesos els partits del Parlament de Catalunya que han explicitat el seu suport a la reivindicació penedesenca, així ho facin, sinó que sàpiguen que una part de Catalunya, el Penedès, no s’acabarà de creure tot això d’un país nou, d’un nou estat, si continuem com sempre.

 

@jaumecasanas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s