La politiqueta fa molt mal al Penedès

13055352_1112060812199444_1681450990013207037_n

La politiqueta és la mala política, la política fàcil que busca el titular i no afrontar els problemes de fons. El problema de fons no és la diferència entre la vella i la nova política, molt trendy últimament, el problema continua sent, tot i la irrupció de noves forces polítiques, entra la bona política i la dolenta.

El Penedès, i més concretament el Baix Penedès, continua patint els problemes del que denominen politiqueta, d’una politiqueta que ha durant molts anys, una politiqueta que s´ha desplegat a nivell local i comarcal.

Quan uns partits estan al govern es defensen unes coses, i quan s’està a l’oposició es defensen unes altres i ens oblidem del que havíem defensat quan érem al govern i quan érem a l’oposició i viceversa, això és la vella política, i qui no avança és el territori i la seva gent.

És un clàssic al Penedès, veure com partits que estan al govern defensen unes coses i desprès quan passen a l’oposició en defensen unes altres. Temes com la gratuïtat de les Autopistes, el Logis , la Vegueria, el servei de Rodalies, els serveis públics (escoles i hospitals), són exemples del que nosaltres entenem com a politiqueta.

Veure partits que eren detractors del Logis, i que en poc temps es transformen en acèrrims defensors, partits que donen suport a la Vegueria del Penedès, i a l’Àmbit de Planificació i que desprès se n’obliden i ens fan els despistats, el tema de les Autopistes és tot un clàssic, i si li posem més salsa, si les autopistes són del Estat és una cosa, si son de la Generalitat és una altra cosa, el Servei de Rodalies, más de lo mismo que en dirien alguns.

I mentrestant qui perd és el territori i la seva gent i la seva qualitat de vida. Quan ens donarem compte que els polítics, tots indiferentment del color, el que s’ha de defensar és el territori i la seva gent? O és que hi ha altres interessos que desconeixem?

Veien el mapa que il·lustra aquest article, una de les conclusions a les que arribo és que si no deixem de part la politiqueta, el Penedès, i més concretament el Baix Penedès, continuarà essent un territori vermell, però vermell de patiment.

Ho entre tots els partits polítics som capaços de dissenyar un “road map”, un full de ruta comú del territori i negociar amb la Generalitat de Catalunya i el Parlament de Catalunya un “Pla Marshall” per la nostra comarca, o la politiqueta continuarà triomfant al Penedès.

El dilema no és entre la vella o la nova política sinó entre la bona o la dolenta política.

 

@jaumecasanas

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s