Les Escoles i la Piscina de Cunit, un model de poble.

piscina-cunit

Aquesta setmana les escoles del nostre municipi començaran a fer uns cursets de natació, totalment gratuïts, pels alumnes de segon de primària, a la piscina municipal de Cunit.

El que pot semblar una cosa normal, que les escoles del municipi puguin fer servir una instal·lació municipal, a Cunit no deixa de ser una novetat. En el moment de la construcció i la posada en marxa del servei de piscina municipal, l’anterior equip de govern, no va creure oportú obrir aquesta instal·lació municipal a les escoles del poble, cosa inversemblant, i la piscina municipal era una instal·lació més, sense tenir una projecció cap a la resta del municipi i dels seus habitants. Un servei més, pagat per tothom, al servei d’una concessionària que buscava el benefici econòmic del servei, posant en un segon pla la utilitat pública del mateix servei.

No entrarem a parlar del cost total d’aquest piscina i del calvari administratiu de l’anterior govern municipal pel que fa a l’expedient de la construcció i l’adjudicació.

En aquest article volent posar en valor la feina que s’està fent per part del govern actual, liderat per la Montserrat Carreras, en el canvi de paradigma dels serveis públics, obrint-los i orientant-los al benefici del poble i de la seva gent, el cas de la col·laboració amb les escoles n’és un molt bon exemple.

Cal dir que aquest projecte va tenir una prova pilot. A finals de la passada legislatura es va fer una prova pilot amb l’Escola Pompeu Fabra; per la proximitat de l’escola amb la piscina. Enguany, s’ha volgut ampliar aquest servei, com és normal, a la resta d’escoles del municipi (Pompeu Fabra, Sol Cunit i Cossetans), fent-nos càrrec, no només, de les despeses del servei de la piscina municipal sinó també del transport en bus des de les escoles fins a la piscina.

L’esforç d’aquest equip de govern de municipalitzar el servei de la piscina, abans en règim de concessió, ara de gestió directe, havia, per obligació moral, de canviar de paradigma i d’obrir al poble, en aquest cas a les escoles, un servei que paguem tots els cunitencs i cunitenques.

Un exemple més, un fet diferenciador, entre el model de poble de l’actual equip de govern, on els serveis públics han de tenir un retorn al municipi i han de ser propers a la ciutadania, i no com passava abans, que els serveis públics es deixaven en mans de concessions públiques, que no acabaven de tenir una visió global de municipi, i de vocació realment pública, allunyant el serveis dels ciutadans; el cas de la col·laboració de les escoles amb la piscina n’és un bon exemple.

Continuarem treballant en aquest sentit; que els serveis municipals siguin per tots, i anar integrant aquesta vocació global de municipi en el nou model de poble que trenca amb els paradigmes del passat i ens permet fer un Cunit més integrador, un Cunit de tots, un Cunit entre tots.

@jaumecasanas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s