Petit pas històric pel Penedès

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAhir a les 17h i 30 minuts, a la sala auditori del Vinseum a Vilafranca del Penedès es va produir un fet històric, o gairebé anormal; els dos consell comarcals, el de l’Alt i el del Baix Penedès signaven un conveni de col·laboració en la promoció turística del Penedès.

 

A la pràctica, del que es tracta és de la col·laboració i la unificació de la imatge turística de les nostres terres, que compartiran la marca del Enoturisme Penedès, han passat 35 anys des de la recuperació de la democràcia, i sembla que alguna cosa es mou.

 

És un petit pas, però que va en la bona direcció, que busca la compactació del Penedès, i la seva promoció conjunta, que hauria de donar més força i més empenta al sector turístic i de retruc a tot el territori, doncs es tracta de sumar qualitats i sinèrgies.

 

Enoturisme Penedès, és una marca consolidada, que fa honor a la essència d’un territori que necessita trobar una projecció de les seves qualitats turístiques i de la seva essència en quan a territori amenaçat per les dues grans àrees urbanes de Catalunya, Barcelona per un cantó i Tarragona per un altre.

 

Més enllà de la practicitat en la gestió i en la promoció turística, aquest conveni de col·laboració està carregat de simbolisme, d’un simbolisme molt adient en els nostres temps. Un simbolisme impregnat de catalanisme polític, doncs per primer cop i de manera oficial, el Penedès actua com un subjecte compacte i únic, cancel·lant la dichosa línia provincial que des de fa més de 150 anys divideix artificialment el nostre territori, podríem definir-ho com un acte de fe, de fe en el Penedès i de fe en Catalunya.

 

Des d’aquí voldria felicitar i agrair la feina feta per part d’en Joan Olivella, president del Consell Comarcal del Baix Penedès, i a la seva Consellera de Turisme, la Marife Merchan, per haver-se posat a treballar des del primer dia per aconseguir aquesta fita.

 

És un petit pas que hauria d’anar acompanyat d’altres petits passos que ens condueixin cap a l’elaboració d’un pla director, en aquest cas de turisme, que englobi tot l’àmbit territorial del Penedès, (Alt i Baix Penedès, Garraf i part de l’Anoia).

 

Felicitats un cop més, i crec que avui el Penedès és una mica millor.

 

 

http://www.jaumecasanas.cat

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s