Balanç d’estiu al Penedès Marítim

pm-cubelles-cunit-centre-color                Ja som als primers de setembre i ja podem començar a fer els primers balanços del que ha estat aquesta temporada estiuenca a la franja marítima del Penedès.

L’estiu va començar amb molt propòsits i amb moltes ganes de fer-ho bé, i de fer del Penedès Marítim una regió atractiva, acollidora i que es pugui proposar com una destinació Slow entre les dues grans àrees temàtiques dels voltants, Barcelona i Tarragona.

S’han programat moltes activitats aquest estiu, per exemple  a Cunit hem tingut una de les millors festes majors del últims anys, implicant l’Ajuntament, la societat civil del municipi i tots els visitants que tenim durant aquest temps. També s’han realitzat i s’han potenciat les rutes turístic-patrimonials del municipi, per tal de fer conèixer a la gent el nostre municipi, per saber d’on venim i per sabem qui i com som actualment. Vàrem organitzar la primera Xarel.lada de Cunit, amb la intenció de divulgar el passat agrícola de Cunit, la història del xarel.lo i per entendre la originalitat del projecte del Penedès Marítim. El turisme esportiu ha tingut el seu espai també; la triatló del Penedès Marítim, la travessa dels espigons, l’Aquatló, els diversos torneigs de futbol i vòlei a la platja, organitzats per gent de Cunit amb ganes de fer veure que el seu poble està més viu que mai.

També cal donar el seu protagonisme als joves, que revelats contra la tendència dels últims deu anys de fer de Cunit, un poble dormitori i avorrit, s’han posat a organitzar events, superant-se un darrera l’altre, i entrant a formar part dels factors de dinamisme del municipi.

Cunit està canviant, i creiem que és un canvi positiu. S’han trencat uns dinamisme i unes inèrcies que ens condemnaven al fracàs i a la desaparició com a comunitat col·lectiva, i com l’au fènix estem ressorgint de les cendres, en las que van deixar el municipi els que manaven abans.

En quant als turistes em de destacar la presència i l’augment del turistes russos i la constant presència dels turistes de França, Alemanya, Regne Unit…queda clar que durant els propers anys els target principal seran els russos però no podem menystenir la resta de turistes d’altres nacionalitats doncs, apostar tot a una carta no sempre surt bé.

En breu donarem moltes novetats relacionades amb aquest projecte. Per començar una web moderna i actualitzada a les necessitats dels nostres temps. També una aplicació per a smartphones, on es podrà tenir tota la informació sobre Cunit, patrimoni, esdeveniments, comerços i serveis.

El projecte del Penedès Marítim és un projecte clau pel futur de Cunit. En ell es defineix el nostre model de poble, i sobretot la projecció del municipi pels proper anys. Una declaració d’intencions per tal de superar la crisi que ens afecta, i poder fer de Cunit, un municipi sostenible, amb projecció i amb dinamisme, que són aspectes claus per un bon futur.

Un comentari

  1. Dons jo vaig dir de sortir als esdeveniments de Cunit intervenint amb alguna de les mevas creacions, pero no ha sigut ates per aixo no hi vaig. Creo coreografias i taxims (improvisacions) amb musica, també faig fusions Rumba Catalana, Flamenc Àrab i Salsa. He anat inclosiu a Fransa a fer algun Taller i ting fotos de quan vaig estar a Turquia ballan perque els hi agradaba molt.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s