El ressorgir de Cunit

218963             El temps va passant i mica en mica comencen a veure’s els efectes de la NOVA gestió municipal de l’Ajuntament de Cunit. El que demanàvem era un canvi necessari, i la veritat que aquest canvi es comença a percebre en la gestió municipal i sobretot, en la participació ciutadana.

En referència a la nova gestió municipal podríem allargar-nos amb un munt d’exemples, però posarem l’accent en els més representatius. La situació financera de l’Ajuntament era i continua essent molt delicada. El desgavell de tants anys de desgovern no es poden solucionar en una legislatura, però si que hem començant a reconduir la situació i per primer cop s’han presentat uns pressupostos seriosos i sobretot, realistes amb la situació municipal.

Recordem que Cunit al 2011 presentava uns deutes de 42 milions d’euros. Aproximadament 20 milions d’aquest deute es van produir els últims 4 anys. Durant els darrers 4 anys, es van presentar uns pressupost amb 5 milions de dèficit anual, que en acumular-se esdevenen els 20 milions que comentaven.

En 4 anys els que avui estan a l’oposició, no van voler o pitjor, no van saber reduir aquest dèficit anual, i això ho hem fet nosaltres des del primer any, compromesos amb la nostra responsabilitats com a polítics de prendre decisions, sensibles i doloroses, per tal de reconduir la situació. La diferència no és entre fer-ho bé o fer-ho malament, sinó entre fer-ho o no fer-ho. La responsabilitat i el compromís ciutadà s’ha demostrat absent en el PSC i el PP, tant abans al govern, com ara a l’oposició.

Amb l’esforç i compromís dels treballadors municipals i amb la comprensió de la major part de la ciutadania, pels errors que hem pogut fer, s’han conservat un conjunt de serveis com la biblioteca, la llar d’infants, l’escola d’adults, l’escola de música, els serveis de Formació i Ocupació, l’Oficina de Turisme de Cunit (OTC), la Radio Cunit, que perillaven per la difícil situació municipal.

Però el que dóna més orgull de veure és com s’ha recuperat la implicació de les cunitenques i dels cunitencs en la dinamització d’esdeveniments col·lectius com les festes majors, el carnaval, festivals artístics i esportius on les entitats i les associacions s’impliquen més que mai, enriquint els esdeveniments col·lectius de Cunit. La gent participa per vocació i, ara més que mai, perquè saben que Cunit els necessita per tal de tirar endavant el poble, que la situació és delicada i que cal sumar esforços amb la premissa d’estimar-se el poble abans que tot i abans que res.

El nostre model de poble passa per projectar-nos col·lectivament com el poble que volem ser i que, sobretot, no es repeteixin els errors en la gestió municipal, perquè desgraciadament no podem ensopegar dos cops amb la mateixa pedra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s