La Formació és la clau pel futur de Cunit

eix-lescola-dadults-de-cunit-40203La crisi econòmica que estem patint ha provocat moltes externalitats negatives. Molta gent ha perdut la feina i han vist trastocada la seva realitat quotidiana. Una de les oportunitats per tal de superar aquesta crisi, i sobretot per tal de buscar una nova feina desprès d’haver perdut la que es tenia, és la formació.

 

Nosaltres a Cunit tenim l’Escola de Formació d’Adults Dolors Paul. Una infraestructura realment referent, no només a la comarca, sinó també a la resta del territori que ens envolta més enllà dels límits comarcals.

 

Som un referent perquè en aquest centre un pot trobar una segona oportunitat, i sobretot perquè trobarà un equip de persones molt més que professionals. Un grup de professionals que són conscients del seu rol social dins de la comunitat que formen, i sobre tot perquè saben que el futur de moltes persones passa per aquesta escola i per a que aconsegueixin superar amb èxit els cursos i formacions que hi fan.

 

La situació financera del nostre ajuntament i les successives decisions de rigor econòmic formulades des de Madrid per als ajuntaments en fallida, van posar en perill aquesta infraestructura, però al final l’hem pogut salvar, transformar i potenciar.

 

Podríem dir que durant aquesta legislatura, a l’Escola d’Adults de Cunit, ha fet amb menys, més i millor, i hem acabat de situar aquest centre com a un referent al territori. No ens em volgut quedar ací, i dins de les nostres possibilitats, hem volgut potenciar el seu rol social, i dins de les nostres possibilitats financeres hem proposat la creació de 5 places socials distribuïdes en diferents graus de formació.

 

Aquesta novetat va en la línia del nostre projecte de municipi i el rol que té i hauria de tenir una infraestructura com aquesta en un municipi com aquest, amb el conjunt de necessitats que actualment presenta.

 

Un compromís que es va agafar des del primer moment, la formació i l’ocupació, com a eix principal de les polítiques municipals, i que amb la potenciació de l’Escola d’Adults i del servei d’Ocupació del SOM Cunit s’ha volgut donar resposta.

 

Continuarem posant tots els nostres esforços en fer un Cunit, millor del que ens varem trobar, però sobretot un Cunit que pugui encara el futur amb la millor de les possibilitats i perspectives.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s