El Baix Penedès, eppur si muove

baix_penedesEl passat dia 18 de juliol va tenir lloc una reunió molt important al Consell Comarcal del Baix Penedès. Representants de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat van presentar el nou pla de transport públic comarcal.

 

Un pla que venia a dibuixar les grans línies del transport públic a la comarca, amb la implementació de diversos nous serveis de transport públic que han d’ajudar a millorar i potenciar la mobilitat intra i supra comarcal.

 

Un pla que per primer cop prenia en consideració la mobilitat interna de la comarca, en clau baixpenedesenca, i al mateix temps potenciava la mobilitat dins del Àmbit Territorial del Penedès i també la connexió amb l’Àmbit Territorial del Camp de Tarragona.

 

Un primer objectiu és el de millorar la connectivitat del Vendrell i del Hospital Comarcal amb la resta de la comarca, amb la millora de la línia que connectarà l’Arboç, la Gornal i Bellvei amb la capital, i una altra millora a la línia que connecta Banyeres del Penedès, Llorenç del Penedès, Sant Jaume dels Domenys, Santa Oliva i El Vendrell.

 

Per altra banda s’han potenciat les connexions entre la franja marítima del Penedès amb la ciutat de Tarragona, amb la creació del servei de Bus Express entre Vilanova i la Geltrú i Tarragona, passant per Cubelles, Cunit, Segur de Calafell i Calafell, des d’on anirà directe cap a Tarragona.

 

També s’ha aconseguit la implementació d’un Bus entre el CAP de Cunit i els hospitals de referència d’aquest municipi, com són els Hospitals de Sant Antoni, a Vilanova i la Geltrú i el de Sant Camil, a Sant Pere de Ribes, passant per Cubelles i Vilanova i la Geltrú.

 

A tot això cal afegir, en clau ferroviària, les propostes que hi ha sobre de la taula, d’allargar el servei de Rodalies del Camp de Tarragona cap a Vilafranca del Penedès, per la línia d’interior, i cap a Vilanova i la Geltrú, per la línia de la costa.

 

Tot això permetria aconseguir, el que fins ara no s’havia pogut fer, repensar la mobilitat en transport públic en clau penedesenca, enfortint una mobilitat interna dins de l’Àmbit Territorial del Penedès, i potenciar les connexions d’aquest territori amb els Àmbits Territorials veïns, especialment amb el del Camp de Tarragona.

 

La comarca del Baix Penedès comença a presentar un conjunt de símptomes que ens diuen que alguna cosa està passant. Comencem a tenir unes polítiques turístiques definides en clau comarcal, la potenciació del Enoturisme Penedès, per part del Consell Comarcal és un fet històric i que cal posar en relleu. Sabem que queda molt camí a fer, però les primeres passes s’estan fent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s