El Penedès Marítim, un projecte de futur

el PENEDES + MEDITERRANI-01A finals de 2011 hi vàrem començar a pensar. La franja del litoral penedesenc necessitava un impuls, un projecte propi, que sumes el màxim de sinèrgies possibles amb les denominacions de Costa Daurada, Costa Barcelona, en general, i en particular amb la marca turística del Enoturisme Penedès.

Va ser a la primavera del 2012, quan la sang s’altera, que conjuntament amb Cubelles vam llençar la marca turística del Penedès Marítim, amb la voluntat de que amb el pas del temps, aquesta marca es pogués expandir cap a la resta dels municipis litorals de la comarca del Garraf i de la comarca del Baix Penedès.

Podem dir que durant aquest temps hem crescut, i molta gent ja no troba estrany que la franja del litoral penedesenc es torni a anomenar Penedès Marítim, com havia passat a principis de segle quan li volien posar aquest nom a la que acabaria sent la comarca del Garraf. Nosaltres el que volíem era donar-hi un impuls, proposar un projecte per un territori que patia, i continua patint els estralls de la crisi més gran que ha colpit Catalunya en els últims segles.

Tot i que durant la primera etapa ens van caure algunes crítiques, i se’ns deia que érem un xic agosarats, nosaltres teníem clar que no podíem esperar una resposta des de d’alt, és a dir passar quatre anys més esperant que alguna persona de la Diputació o de la Generalitat penses en aquest territori perifèric, i creiem que la resposta l’havia de donar el propi territori, des del baix, que fos el territori qui proposes un projecte, un model, i que des de les institucions se’ns dónes el suport necessari, per tal de donar una resposta a la situació de crisi que patia i pateix el territori.

Amb el temps les administracions ens van donar la raó, van entendre el projecte i en la seva mesura li van donar suport, tot i les reticències que van posar al principi. Unes reticències argumentades en el fet de no crear noves marques que afavorís la confusió, però entenien que el Penedès té prou consistència i prou identitat territorial per projectar-se com a territori. Segurament si el Penedès fos província, tindríem una marca, però com que no ho som, sempre ens consta el doble.

Des de la façana marítima del Penedès, no proposem altre cosa que copiar el model del Penedès interior i la seva promoció del territori amb el Enoturisme Penedès, la promoció conjunta del territori penedesenc, en aquest cas la franja litoral. Som el complement ideal del enoturisme, doncs a l’interior promocionen paisatge, experiències, enoturisme, però no tenen llits turístics, mentre que a la costa, promocionem també, platges, experiències i tenim llits turístics, i compartim el mateix denominador, el Penedès.

 

 

 

De cara a la pròxima legislatura la cosa pinta bé; en breu estrenarem el tiquet turístic de RENFE “vine al Penedès Marítim”, on col·laborem els ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit, Calafell i el Vendrell. Aquesta primera col·laboració pot donar els seus fruits en ulteriors i millors col·laboracions entre aquest municipis. Amb Vilanova i la Geltrú, compartim objectius i tenim una comunicació intensa i constructiva,, amb Calafell, molt partits veuen amb bons ulls millorar les col·laboracions, i el mateix succeeix al Vendrell.

Queda clar que el Penedès Marítim és un projecte de futur, però com sempre tot dependrà de les persones i del destí, però les ganes hi són, aprofitem-ho.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s