L’ADEPG i el futur del territori penedesenc

eix-el-secretari-dinfraestructures-i-mobilitat-de-la-generalitat-ricard-font-durant-lesmorzar-de-ladepg-76153

Setmana intensa de debat sobre les infraestructures al territori. L’Associació d’Empresaris del Garraf i del Penedès ha posat fil a l’agulla a una percepció que hi ha al territori, el problema de les infraestructures i de la mobilitat, i en conseqüència de la competitivitat de l’economia del territori i la qualitat de vida dels seus habitants.

Primer de tot cal felicitar a l’entitat per les seva força de voluntat, la seva capacitat integradora, de les diferents sensibilitats que hi ha al territori, i la seva activitat pedagògica al respecte d’aquesta problemàtica que arrosseguem des de fa temps.

Vaig poder assistir a la sessió del matí, una trobada amb el Secretaria de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya; on el president de l’ADEPG va refermar les necessitats del territori, les mancances històriques i les necessitats de futur. Va ser una intervenció carregada de raons, i amb una clara defensa dels interessos del territori.

Sempre he defensat, que l’alliberament del peatge de la C-32 al Penedès Marítim, igual que l’alliberament del tram de la AP-7 al Penedès Interior, així com la millorar tarifària i de serveis dels transports públics en tren i en bus, ha d’aconseguir-se a partir d’un pacte bilateral entre el Territori (Àmbit Territorial del Penedès) i la Generalitat. Com deia el president de l’ADEPG, hi ha dèficits històrics amb el territori, i els diferents governs de la Generalitat de Catalunya, siguin del partit que siguin no han estat capaços de solucionar-ho.

Representants territorials del partits polítics representats al Parlament de Catalunya, institucions publiques i privades del Penedès, han de fer un front comú i defensar, en aquesta relació bilateral amb la Generalitat de Catalunya i amb l’Estat, la millora de les infraestructures al territori, i les propostes de l’ADEPG són del tot encertades doncs  busquen la unitat d’acció i el compromís amb aquesta terra.

Felicitar a l’ADEPG per aquesta iniciativa, que acaba tot just de començar, on encara queda molta feina a fer, però on ens trobarem tots els que tenim ganes de que el nostre territori avanci i tiri endavant. Som-hi!

 

@jaumecasanas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s