La Fira del Vendrell

Fira-de-Santa-Teresa-2015-El-VendrellAquest cap de setmana s’ha dut a terme la Fira de Santa Teresa del Vendrell. Un esdeveniment amb arrels, que fa més d’un segle que es porta desenvolupant a la capital de comarca.

Segurament aquesta Fira va sorgir amb la voluntat d’ensenyar el municipi, com un intent de conèixer que podia oferir un municipi com el Vendrell, avui en dia en diríem una acte de promoció econòmica. Encara ho continua sent, i la promoció que es fa del Vendrell sigui més que notable, segurament no trobaríem un esdeveniment semblant de tots els que es fan al Vendrell durant tot l’any.

Personalment, durant la meva visita diumenge al mati, el Vendrell feia goig, molt bon clima, força gent pel carrer i moltes coses a veure i tastar. També hi havia actes, com la jornada castellera, que et donava la oportunitat de veure i conèixer un altre dimensió del Vendrell, important com la que més.

La colla castellera del Vendrell, possiblement sigui un del millors ambaixadors del municipi, conjuntament amb el seu equip de hoquei patins. També cal destacar la capacitat d’integració social, d’aquella expressió que a vegades sentim a dir de “fer poble”, de la colla.

La Fira del Vendrell i els actes que l’acompanyen es converteixen en instruments de dinamisme econòmic, social i territorial. La Fira del Vendrell podria ser un bon exemple de projecció territorial no només del Vendrell, també de la resta de la comarca del Baix Penedès. Una projecció territorial imprescindible pel territori, i per fer allò que sempre se li ha criticat al Vendrell, que no ha fet i no fa de capital comarcal.

Aprofitar la Fira de Santa Teresa per mostrar no només com és el Vendrell , mostrar també les qualitats i potencialitats de la resta de comarca. Convertir aquesta fira en un esdeveniment comarcal, un esdeveniment, per exemple, per la promoció turística de la comarca en el seu conjunt. No només turisme, també convertir la fira en un aparador de totes les oportunitats que podem trobar a la comarca des del punt de vista, social, cultural, econòmic, laboral, educatiu. En definitiva un indret on fer comarca.

Som la comarca que més ha crescut els darrers decennis a Catalunya. Ara el creixement disminueix, i sorgeix l’oportunitat d’integrar molta gent que viu en aquesta comarca però no s’hi sent identificada; més per desconeixement que per falta de voluntat.

La fira del Vendrell podria ser el teler que cosís la xarxa comarcal, avui dia precària, però més necessària que mai.

 

@jaumecasanas

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s